Saturday, October 1, 2011

OKTOBER 2011

hampir penghujung tahun 2011..
itulah yang dapat aku ungkapkan..
sepanjang tahun 2011 aku berada di perlis dan jauh dari keluarga..
walaupun aku msih duduk bersama dengan sepupuku... tapi bagi aku suasana dia tetap berlainan..
yerlah.. walaupon sepupu 2 keluarga jugak.. tapi tetap berlainan jugak dengan ibu dan adik-adik kita yang kita knai dan tinggal bersama dari kecik.. sekurangnya depa tau perangai kita pa semua.. tol tak? tapi bagi aku masa ni lah masa untuk aku belajar berdikari.. selalu kalau ta ckup duit mintak ja kat mak.. skang kena pndai jimat, kalo abis pandai hidup sendiri lah.. belajar mcmana na urus dri segi pakaian, makanan dan serba-serbi tentang idup lah... macam2 lah lagi yang aku belajar tentang berdikari dalam hidup ni... bagi aku berdikari ini best ! bub saat betoi2 kita ssah mmg 'down', ha time ni lah advanture nya... bila kita berjaya bangun dan selesaikan masalah sendiri memang puas ! so,aq ta pyah isau da kalo kena buang at hutan ka mana ka.. bub aq da leh urus diri aku.. cuma uat masa ni, asrama ja blom aq merasa suasana dia.. insyallah, kalo da rezeki aq akan sambung belajar di ILP KANGAR.. kalau tadak papa bulan januari ni.. tentang kawan plak, kawan2 at sni bwu ja na kenai2... bub aq ta reti ngat na bersembang tapi da kenai memang masalah... hingaq bagai nak rak... hahaha... skang petang2 aku mesti main bola.. aku main ngan kwn2 spupu aku... mula2 2 dak baik lah kan... lama2 knai leh jadi kawan.. bagi aku depa ta sombong.. depa sentiasa ramah... dulu na bukak mulut pon segan... depa rilek ja melawak cam kenai lama ja.. tapi aku ta lupa jugak at kwn2 PENANG... yang kawan dari kecik, wktu skola, waktu merayau, waktu keja.... hehehe...